داروی اینترفرون بتا (IFN-B یاInterferon beta) از اولین داروهائی است که اثرات سودمند آن برای بیماران MS شناخته شده است و باعث کاهش عود حملات و تعداد پلاک ها میگردد.این دارو دارای اسامی تجاری متفاوتی مانند بتافرون(Betaferon)، آونکس (Avonex)، ربیف (Rebif)، سینووکس (CinoVex) و غیره می باشد که ترکیبات بسیار مشابهی دارند.
زمانی که پروتئین های درمانی مانند اینترفرون بتا به انسان تجویز می شوند سیستم ایمنی بیمار ممکن است یک پاسخ ایمنی در برابر این پروتئین ایجاد کند و بر علیه آنها آنتی بادی تولید نماید که اصطلاحاً می گویند بیمار در مقابل دارو مقاوم گردیده است.آنتی بادی های تولید شده در برابر اینترفرون بتا براساس اثرشان روی فعالیت زیستی اینترفرون بتا طبقه بندی می شوند که شامل آنتی بادی های اتصالی (BAbs) و آنتی بادی های خنثی کننده (NAbs) می باشند.
Nabs زیر گروهی از BAbs هستند که ممکن است نیمه عمرگردشی اینترفرون بتا را تغییر دهند و فعالیت زیستی آن را کاهش دهند که درنتیجه دارو در بدن غیرفعال شده و باعث افزایش عود بیماری، تعداد پلاک های بیشتر، بدتر شدن بیماری و افزایش ناتوانی می گردد.
کنترل وضعیت تولید آنتی بادی در طول درمان با اینترفرون بتا شاخص خوبی جهت ارزیابی موفقیت در درمان می باشد.بطور معمول BAbs و NAbs سه تا شش ماه بعد از شروع درمان ایجاد می شوند ولی اثرات بالینی BAbs و NAbs پس از 18 ماه از شروع درمان ظاهر می گردند. بنابراین به کارگیری یک آزمون مناسب جهت ارزیابی میزان فعالیت زیستی و اثرات درمانی دارو پس از چند ماه از شروع درمان ضروری بنظر می رسد تا از این طریق پزشک قادر به گرفتن تصمیم صحیح در ارتباط با ادامه ی درمان یا استفاده از راهکارهای درمانی دیگر باشد. بدین صورت از ادامه درمان پرهزینه که بدون ایجاد هرگونه بهبودی در بیماری سبب زیان های اقتصادی و روحی روانی به خانواده ها می گردد، جلوگیری به عمل خواهد آمد.
آزمایشگاه پاتوبیولوژی میلاد اقدام به تهیه کیت های اندازه گیری آنتی بادی های متصل شونده(BAbs) و آنتی بادی های خنثی کننده (NAbs) اینترفرون بتا از بهترین شرکت های اروپایی (آلمان و سوئیس) با گواهی CE/IVD و انجام تست ها نموده است. برای درخواست انجام آزمایش می توانید با پزشک معالج خود مشورت نموده تا شما را راهنمائی و درصورت لزوم به آزمایشگاه ارجاع دهند.
بدون دیدگاه