اختلال ناشی از مصرف بیوتن در برخی از تست های آزمایشگاهی

امروزه مصرف مکمل های دارویی همچون بیوتین (ویتامینB7) در جامعه رو به افزایش است، چراکه اثبات شده مصرف بیوتین می تواند تاثیر بسزایی بر سلامت مو، پوست و ناخن افراد بگذارد. مصرف روزانه توصیه شده برای بزرگسالان 30 (میکروگرم) است، اما بسیاری از مکمل های بیوتین که به دلایل زیبایی عرضه می شوند، حاوی دوزهای بالاتری از این دارو می باشند. برخی مطالعات جدید حتی نشان می دهد که مگا دوز بیوتین حاوی 100000 تا 300000 میکروگرم در درمان بیماری های نورولوژیک همچون مولتیپل اسکلروزیس استفاده می شود.


از سوی دیگر بیوتین ممکن است با برخی از تست های آزمایشگاهی تداخل ایجاد کرده و منجر به بالا و پایین بردن نتایج آزمایشات شود. بنابراین  پزشکان دچار تشخیص اشتباه شده و درمان دارویی نادرستی را برای بیمار تجویز می کنند.


در اواخر ماه نوامبر 2017، اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) هشدار جدی در ارتباط با تاثیر مصرف بیوتین را بر تست های آزمایشگاهی مطرح نمود. این سازمان این گونه اعلام کرد که ” بیوتین می تواند به طور قابل توجهی در نتایج تست های آزمایشگاهی خلل ایجاد کرده و منجر به نتایج آزمایش نادرست شوند”. در ادامه ی این هشدار ایمنی، گزارش های متعددی در مورد مشکلات ناشی از مصرف بیوتن اعلام شد. از جملهمرگ یک بیمار ، که مصرف دوز بالای بیوتین منجر به نتیجه منفی کاذب در تست تروپونین (بیومارکر تشخیصی در حملات قلبی) او و در نهایت منجر به مرگ بیمار شد.


مقدار بیوتین بیش از حد نرمال در نمونه می تواند در تست های به روش immunoassay خلل ایجاد کند. زیرا در بسیاری از تست ها بیوتین به عنوان بخشی از روش انجام تست استفاده می شود. به عنوان مثال، در برخی از آزمایشات از بیوتین برای اتصال به سوبسترا و سایر مواد شیمیایی جهت سنجش آنها استفاده می شود. بیوتین اضافی در نمونه می تواند منجر به عدم اتصال به سوبسترا شده و اندازه گیری دقیق آن صورت نگیرد.
اکثر تحقیقات منتشر شده گویای دخالت بیوتین در سنجش هورمون هایی نظیر پاراتیروئید (PTH)، محرکه تیروئید (TSH)، سنجش T4 و T3 و همچنین تست های تروپونین است. با توجه به تاثیر بیوتین بر این تست ها محققین معتقدند بیوتین می تواند بر سایر تست ها نیز تاثیر بگذارد.
سازمان FDA از عموم مردم می خواهد که در ارتباط با مصرف بیوتن در بسیاری از مکمل های بدون نسخه و تاثیر آن بر تست های آزمایشگاهی اطلاعات کافی کسب کنند. اسامی مختلف این گونه مکمل های حاوی بیوتین شامل موارد زیر است:
• ویتامین های B Complex
• کوآنزیم R
• مکمل های روزانه جهت بهبود مو، ناخن و پوست
• مولتی ویتامین ها
• مکمل های دوران بارداری
• مکمل ویتامین B7
• ویتامین H
بیمار باید پزشک خود را در صورت مصرف بیوتین یا مکمل حاوی بیوتین در جریان بگذارد. چرا که می تواند پاسخی برای نتایج غیر منطقی تست های آزمایشگاهی او باشد.. پزشکان نیز ممکن است به بیماران خود توصیه کنند مصرف مکمل های بیوتین را چند روز قبل از انجام آزمایش قطع کنند.

نویسنده:
 واحد تحقیق و توسعه آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک میلاد

http://clinchem.aaccjnls.org/content/63/2/619
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5951654
https://www.labcorp.com/sites/default/files/ClinicalChemistry_Biotin-Chun_Feb2017_0.pdf
https://www.fda.gov/medicaldevices/safety/alertsandnotices/ucm586505.htm
https://labtestsonline.org/articles/biotin-affects-some-blood-test-results

به اشتراک بگزارید
نوشته های اخیر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *