کتابچه ها
مجموعه ها
تماس ها
مطالب
اخبار
لینک ها
پرسش و پاسخ ها
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

 

ویروس اپشتن بار ( EBV)،از خانواده ویروس هرپس انسانی بوده و یکی از عوامل ایجاد بیماری مونونوکلئوز عفونی است. همچنین به آن، بیماری بوسه (kissing disease) نیز گفته میشود. یکی از راه‌های انتقال آن بوسیدن و رابطه جنسی است و از طریق تنفس و غذای آلوده، ناخن گیر مشترک، ظرف غذای مشترک، حتی مجاورت مسواک خیس با مسواک بقیه اعضاء محل زندگی مشترک و… نیز منتقل می‌شود. مونونوکلئوز عفونی یک بیماری عفونی ویروسی است که دستگاه تنفس ، کبد و دستگاه لنفاوی را درگیر می سازد. شیوع این بیماری بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان جوان (سن ۴۰-۱۲ سال ) است.

با رعایت بهداشت دهان و دندان نه تنها به سلامت دندان‌ها کمک می‌کنید بلکه به تازگی محققین دانشگاه برگن موفق به کشف رابطه‌ ای بین مشکلات لثه‌ای و آلزایمر شده‌اند.

آیا باکتری هایی که عامل عفونت لثه هستند می تواند عامل بیماری آلزایمر هم باشند ؟ یک مطالعه جدید در سال ۲۰۱۹ نشان داده است که این امر امکان پذیر است. دانشمندان نشان دادند که چطور باکتری عامل عفونت لثه می‌تواند به تمامی بدن مهاجرت کنند، توکسینی ترشح کند که عامل بیماری آلزایمر است. دانشمندان وجود باکتری در مغز افراد دچار آلزایمر را تایید کردند

کبد بزرگترین ارگان لنفاوی بدن انسان بوده و برای پاسخ ایمنی علیه عوامل بیماری زا و حفظ تحمل سیستم ایمنی بسیارمهم است. هپاتیت اتوایمیون (AIH) یک بیماری شدید کبدی است که بر روی کودکان و بزرگسالان در سراسر جهان تأثیرمی گذارد. حدود یک سوم از بیماران مبتلا به هپاتیت حاد دارای علائم تب، اختلالات کبدی و زردی هستند. در برخی ازبیماران عوارض بیماری بصورت تدریجی و درگروه دیگر بیماران سیر بیماری با سرعت به نارسایی حاد کبدی منجر می شود که از نشانه های آن زردی است. تشخیص هپاتیت اتوایمیون مبتنی بر افزایش سطح سرمی ترانس آمیناز و ایمونوگلوبولین Gو همچنین حضورآنتی بادی در بافت کبدی می باشد(1).

سندرم شوگرن نوعی بیماری خود ایمنی است که مهم ترین علامت آن خشکی چشم و دهان می باشد. این بیماری اغلب با سایر اختلالات سیستم ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس همراه است. در سندرم Sjogren، غشاهای مخاطی و غدد ترشحی چشم و دهان تحت تاثیر قرار گرفته و باعث کاهش ترشح اشک و بزاق می شوند(1).

بیماری بهجت، نوعی بیماری خودایمنی مزمن با علل ناشناخته است. تصور می شود علائم بالینی ناشی از این بیماری به علت التهاب عروق خونی در سرتاسر بدن است. از جمله شاخصه های آن زخم های دهانی و تناسلی و التهاب چشم می باشد. اگرچه بیماری بهجت در سراسر جهان شناخته شده است،اما شیوع آن درکشورهای مدیترانه شرقی، خاورمیانه و آسیای شرقی بیش از سایر نقاط جهان است(1).

lups 1بیماری لوپوس

 

لوپوس اریتروماتوز سیستمیک (SLE) نوعی بیماری خودایمنی است که به دلیل تهاجم سیستم ایمنی به بافتها و اندامهای بدن خود فرد رخ می دهد. التهاب ناشی از لوپوس می تواند بر بسیاری از سیستمهای مختلف از جمله مفاصل، پوست، کلیه ها،سلولهای خونی، مغز، قلب و ریه ها تاثیر بگذارد. تشخیص بیماری لوپوس به دلیل علائم و نشانه های غیر اختصاصی اغلب دشوار است. تظاهرات متمایز لوپوس بصورت بثورات پوستی شبیه بالهای پروانه ای است که در صورت و روی هر دو گونه دیده می شود.
علائم لوپوس در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. علائم بیماری میتواند به آرامی و یا به سرعت ظاهر شود. از سوی دیگر خفیف یا شدید باشند و همچنین می تواند موقت یا دائمی باشد. اکثر افراد ابتدا مبتلا به نوع خفیف بیماری لوپوس می شوند و در یک دوره ی زمانی بیماری آن ها شدت می گیرید که اصطلاحا انفجار بیماری گفته می شود. و سپس بیماری پس از مدتی کاهش یافته و یا به طور کل ناپدید می شود(1).

- اندازه گیری اسیدهای آمینه جهت شناسایی ناهنجاری های ژنتیکی انتقال غشایی اسیدهای آمینه

حداقل هفت سیستم مختلف برای جذب L- آمینواسیدها و پپتیدهای کوچک وجود دارد. انتقال اسیدهای آمینه از عرض غشاهای سلولی برای جذب گوارشی و بازجذب کلیوی آن ها مهم است. در اغلب موارد مکانیسم انتقالی در این دو عضو مشابه بوده و اختلال در یک سیستم انتقال دهنده همراه با هردو دفع گوارشی و کلیوی یک اسیدآمینه یا گروهی از اسیدهای آمینه می باشد. از این رو نتیجه اختلال به صورت آمینواسیدوری و سوء جذب اسیدآمینه تظاهر می نماید. موارد شناخته شده این اختلالات در جدول زیر فهرست شده اند.

اسيدهاي آمينه واحدهاي تشکیل دهنده ساختمان پروتئين‌ها بوده و کارهای متنوعی را در بدن انجام می دهند و بعد از اوره دومين جزء مهم تركيبات نيتروژن‌دار غير پروتئيني پلاسما محسوب می شوند.

سفلیس (syphilis) یک بیماری عفونی است که توسط باکتری تریپونما پالیدوم (Treponema pallidum) ایجاد می شود. سفلیس یک بیماری مقاربتی است که از راه تماس جنسی منتقل می شود. اگر درمان بیماری سفلیس به تأخیر بافتد، پیامدهای بسیار بدی برای سلامت بدن خواهد داشت.

تب Q عفونت ناشی از باکتری Coxiella burnetii است. شروع این بیماری معمولا بصورت خفیف با علائم مشابه با آنفولانزا بوده و در غالب موارد بیماران هیچ نشانه ای ندارند. در درصد کمی از افراد، عفونت می تواند سالها بعد دوباره شروع شده و این بار فرد نوع مرگبار آن را تجربه کند. در عفونت ثانویه ارگان های درگیر می توانند قلب، کبد، مغز و ریه باشند(1).